Συμμετοχή του Έργου RecomARhotel στην 9η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας

Το Έργο «RecomARhotel-Δημιουργία συστήματος συστάσεων και εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας σε ξενοδοχειακή μονάδα», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», συμμετείχε στην 9η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας. Πλήθος επισκεπτών όλων των ηλικιακών ομάδων επισκέφθηκαν το περίπτερο του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής και γνώρισαν εκ του σύνεγγυς τις καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές που αναπτύσσονται από την ερευνητική ομάδα του Έργου.

Η ομάδα Έργου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τους στόχους που επιδιώκει να εκπληρώσει το έργο, όπως και τα κενά που φιλοδοξεί να καλύψει αναφορικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται στον κλάδο της ξενοδοχείας. Μεταξύ των στόχων, συγκαταλέγονται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού οικοσυστήματος προβολής και προώθησης του ξενοδοχειακού προϊόντος, στο οποίο θα συγκεντρώνεται το σύνολο της πληροφορίας που αναζητά ο επισκέπτης για τον προορισμό του στο ξενοδοχείο σε ένα μόνο σημείο. Το ψηφιακό οικοσύστημα θα εμπλουτιστεί με νέες τεχνολογίες προβολής εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR) όπως και βίντεο, ενώ θα δημιουργηθεί ένα καινοτόμο σύστημα συστάσεων (recommended system) απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των υποψήφιων πελατών της ξενοδοχειακής μονάδας, εμπλουτισμένο με ορισμένες εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality – ΑR).

Οι εφαρμογές αυτές δείχνουν το δρόμο για το μέλλον της ξενοδοχείας, καθώς ευθυγραμμίζονται με την προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη διαμονή.  Σημαντικό είναι να υπογραμμίσουμε τις αντιδράσεις του κόσμου, καθώς ορισμένοι επισκέπτες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή σε μικρές ή και μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες, που διαθέτουν ή επιδιώκουν να δημιουργήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://kic.uoi.gr/el/recomarhotel-dimiourgia-systimatos-systaseon-k/

recomAR
Μετάβαση στο περιεχόμενο