Το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργάνωσε την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, Διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού Έργου «Αξιοποίηση των Κοινωνικών Δικτύων για τις Διδακτορικές Σπουδές στα πλαίσια της 4η Βιομηχανικής Επανάστασης» TIPHYS 4.0, – Social Network based doctoral Education on Industry 4.0 (www.tiphys.eu), το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+, ,
Τηρώντας τους υγειονομικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω του COVID-19, η εκδήλωση αναμεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου και οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν χωρίς φυσική παρουσία.
Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου, Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος, παρουσίασε συνοπτικά τα αποτελέσματα του έργου, τονίζοντας τη σημασία της Εικονικής Πραγματικότητας στην διαδικτυακή εκπαίδευση και στην δημιουργία μια πλατφόρμας δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ υποψηφίων διδακτόρων και καθηγητών από διαφορετικά Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Ο Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος, ανέδειξε τα βασικά χαρακτηριστικά της Εικονικής Πραγματικότητας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.
Η κα. Βασιλική Λιάγκου, Επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος, παρουσίασε τη μεθοδολογική προσέγγιση για ένα κοινό πλαίσιο εκπαίδευσης μεταξύ διαφορετικών ιδρυμάτων, αξιοποιώντας την πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης καθώς επίσης και την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για εκπαίδευση σε θέματα Ασφάλειας υπολογιστών, που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκαν επίσης οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στην περιοχή της Εικονικής Πραγματικότητας και οι πρακτικές εφαρμογές της σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών περιοχών.
Επιπροσθέτως, η ομάδα του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής παρουσίασε την εκπαιδευτική διαδικτυακή πλατφόρμα για τη διαχείριση και προβολή μαθησιακού υλικού και για την υποστήριξη μοντέλων εικονικής πραγματικότητας με στόχο την εκπαίδευση των χρηστών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Έργο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (contact@kic.uoi.gr και 2681050234).