ΑΡΤΑ 27/09/2018

Το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου συμμετέχει στο έργο διακρατικής συνεργασίας των περιοχών Αδριατικής-Ιονίου «QNeST -Δίκτυο ποιότητας για τον αειφόρο τουρισμό» http://www.qnest.eu/. Ο Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου με στελέχη του Εργαστηρίου συμμετείχε στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου στη Διακρατική Συνάντηση και Εκπαίδευση για τον αειφόρο τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία, Ιταλία.

 

Το έργο QΝeST  έχει ως αντικείμενο να προωθήσει, για τουριστικούς σκοπούς, την τοπική πολιτιστική κληρονομιά (φύση, τέχνη, χειροτεχνία, τρόφιμα, παραδόσεις, ήθη & έθιμα), να ενισχύσει  την προσβασιμότητά τους και να δημιουργήσει ένα ενεργό δίκτυο για την  προώθηση του βιώσιμου τουρισμού, δημιουργώντας ένα “σήμα ποιότητας” που θα αποδίδεται κύρια στην πολιτιστική κληρονομιά και στη Μεσογειακή Διατροφή. Στοχεύει στη βελτίωση, διάδοση και εφαρμογή μιας κοινής στρατηγικής σχετικά με την ποιότητα και τον βιώσιμο τουρισμό που θα συμβάλει στην ενίσχυση της μοναδικής πολιτιστικής ταυτότητας κάθε περιοχής και θα την καταστήσει γνωστό και πιο προσιτό  τουριστικό προορισμό, και θα αναδείξει την ιστορία και την κληρονομιά της.

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου, όσον αφορά τους πολιτιστικούς πόρους, έχει σημαντική ανταγωνιστική θέση εξαιτίας της ύπαρξης πολλών ιστορικών μνημείων και της πολιτιστικής παράδοσης σε διάφορες μορφές τέχνης.  Το έργο  έχει ιδιαίτερη σημασία για τις περιφερειακές ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας, που αποτελούν πιλοτικές περιοχές του, καθώς θα υιοθετήσει και θα εφαρμόσει  σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο μέτρα για την προστασία και την ανάπτυξη του τοπίου καθώς και για την προστασία των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας της περιοχής.

 

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου, το ΤΕΙ Ηπείρου  είναι υπεύθυνο:

Μετάβαση στο περιεχόμενο