Εκπρόσωποι τοπικών φορέων &  Διακρατική εκπαίδευση σε 4 στρατηγικούς τομείς στη Σόφια της Βουλγαρίας.  

Στελέχη της Ερευνητικής Ομάδας Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μαζί με εκπροσώπους τοπικών φορέων συμμετείχαν στην 3η συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου BalkanMed INNOVA, Βαλκανο-Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του προγράμματος «INTERREG Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 30-31 Οκτωβρίου στη Σόφια της Βουλγαρίας παρουσία εκπροσώπων όλων των εταίρων του έργου.

Παράλληλα με την συνάντηση των εταίρων και στα πλαίσια του έργου πραγματοποιήθηκε η Διακρατική Εκπαίδευση Εκπαιδευτών για την προετοιμασία τους για την μεταφορά γνώσεων στους 4 οικονομικούς τομείς στρατηγικής σημασίας που δραστηριοποιείται το έργο: Τουρισμός &  Πολιτιστική Κληρονομιά, Ενέργεια και Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και  Αγροδιατροφικός τομέας. Κατά τις εργασίες  παρουσιάστηκαν στους εκπαιδευτές από Ελλάδα, Κύπρο, FYROM, Αλβανία και Βουλγαρία  πρακτικές εκπαίδευσης επιχειρηματιών ενώ παράλληλα διοργανώθηκε workshop για το πώς θα δομήσουν και θα διοργανώσουν σωστά ένα διαδικτυακό μάθημα.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να μοιραστούν απόψεις και να ανταλλάξουν ιδέες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στις περιοχές της Βαλκανικής-Μεσογείου.

Το διακρατικό έργο BalkanMed INNOVA στοχεύει στη δημιουργία ενός κοινού εδάφους γνώσης από την Αλβανία και την ΠΓΔΜ στην Κύπρο και από το Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος έως την Βουλγαρία, με βάση διαδικτυακά εργαλεία και νέες προσεγγίσεις για τη μάθηση και την επαγγελματική κατάρτιση των επιχειρηματιών. Πέραν της κοινής κατάρτισης, αναμένεται ότι μέσω δράσεων καθοδήγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι νέοι επιχειρηματίες θα έχουν τα εφόδια για  να δημιουργήσουν νέες δικές τους επιχειρήσεις μετά το τέλος του έργου.

Όπως δήλωσε ο Συντονιστής του έργου, καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει ανοιχτή πρόσκληση για εκπαιδευόμενους, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα στους προαναφερόμενους τομείς. Όσοι επιθυμούν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε θέματα επιχειρηματικότητας, να υποβάλλουν το δικό τους επιχειρηματικό σχέδιο και να διαγωνιστούν για τα βραβεία επιχειρηματικότητας.  




Μετάβαση στο περιεχόμενο