balkanmed innova

Webinar με θέμα “Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Ρόλος και προοπτικές”

Ημερομηνία: 29/4/2020 | Ώρα: 17.00μμ  | Γλώσσα: Αγγλικά | ΔΩΡΕΑΝ

Η Εταιρεία Έρευνας, Εκπαίδευσης, Καινοτομίας & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε. οργανώνει webinar με θέμα “Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Ρόλος και προοπτικές (Digital Cultural Heritage in the 4th Industrial Revolution. Role and Perspectives).”.

Όσον αφορά την ανάπτυξη του πολιτισμικού τουρισμού, ο ρόλος της τεχνολογίας θα πρέπει να επικεντρωθεί, σε μία συναισθηματική προσέγγιση, σε μια γνωστική εμπειρία που θα παρακινήσουν
το κοινό να παρατείνει τον χρόνο της επίσκεψής του και να ψάξει για κάτι καινούργιο (ή μια νέα άποψη).

Η τεχνολογία δεν σχετίζεται μόνο με την δημιουργία εμπειρίας η την παρακίνηση του κοινού αλλά δημιουργεί ένα μείγμα πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, ερμηνευτικών δυνατοτήτων που οδηγούν
στην σωστή χρήση της τεχνολογίας και για τον σωστό σκοπό.

Ο πολιτισμικός σχεδιασμός (Cultural Design ) επιτρέπει στους δημιουργούς να εφαρμόζουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας έως ότου να φτάσουν στο κοινό; όπου οι ακαδημαϊκοί είναι οι πάροχοι της πληροφορίας και αφηγητές είναι οι σκηνοθέτες και οι σεναριογράφοι. Τα στατικά δεδομένα από σκονισμένα αρχεία γίνονται πολυαισθητικές εμπειρίες όπου τα ΤΠΕ, η καλλιτεχνική διαίσθηση, οι επιστημονικές γνώσεις και οι τεχνολογικές δυνατότητες ενσωματώνονται στο τελικό προϊόν; την απόλυτη εμπειρία ενός μουσείου.

Ο τομέας της πολιτισμικής κληρονομιάς επωφελείται από την ψηφιακή επανάσταση εδώ και πολλά χρόνια. Όμως, είμαστε σίγουροι ότι η βιομηχανία γνωρίζει πλήρως τις δυνατότητες αυτής της επανάστασης; Μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι ο απώτερος στόχος των ατόμων που εργάζονται στον ψηφιακό τομέα είναι η μετάδοση της γνώσης σχετικά με την ιστορική και καλλιτεχνική κληρονομιά της Ευρώπης μας; Πολύ συχνά επικεντρωνόμαστε σε μια αλυσίδα αξιών που ξεκινά με την παροχή χρήσιμων ψηφιακών αντικειμένων, πιστεύοντας ότι οι πληροφορίες που δημιουργούνται από ειδικούς είναι το περιεχόμενο του τελικού χρήστη.

Κάνετε Εγγραφή στο σεμινάριο ΕΔΩ

Μετάβαση στο περιεχόμενο