SUCReD

 

Ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της Ε&Α

Κωδικός Έργου: 2023-2-PL01-KA220-HED-000185196

Περίοδος Υλοποίησης: 01/03/2024 – 28/02/2026

Erasmus+ funding : 400.000,00 €

Εταιρικό Σχήμα:

  1. Πολυτεχνείο της Κρακοβίας – Πολωνία
  2. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ελλάδα
  3. Πανεπιστήμιο Ιατρικής, Φαρμακευτικής και Τεχνολογίας George Emil Palade στο Τίργκου Μούρες – Ρουμανία
  4. CREATEHUB Sp. z o.o. – Πολωνία
  5. ICEBERG PLUS SRL – Ρουμανία
  6. KiNNO INNOVATION INTERMEDIARIES LTD – Ελλάδα

Συνοπτική Περιγραφή του Έργου:

Το έργο «Ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της Ε&Α» έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός διεθνούς προγράμματος σπουδών για την εμπορευματοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας και τη μετατροπή του σε μαθήματα ηλεκτρονικής μάθησης διαθέσιμα σε τέσσερις ευρωπαϊκές γλώσσες (Αγγλική, Πολωνική, Ρουμανική, Ελληνική). Το μάθημα θα απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, καινοτόμους, μέλη ομάδων καινοτομίας και επιχειρηματίες.

Το έργο θα περιλαμβάνει τη δημιουργία της μεθοδολογίας και του προγράμματος σπουδών του μαθήματος, τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης και τη διεξαγωγή πιλοτικών μαθημάτων για όλες τις ομάδες-στόχους για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ελκυστικότητας του μαθήματος. Μέσω της διάθεσης  του μαθήματος σε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης, στοχεύουμε στην ευρεία διάδοση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων σε πρακτικές εφαρμογές. Με τον τρόπο αυτό θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες των φοιτητών, των ερευνητών, των καινοτόμων και των επιχειρηματιών για ένα ολοκληρωμένο, προσβάσιμο πρόγραμμα σπουδών που συνδέεται άμεσα με τις δραστηριότητες των πανεπιστημίων, βοηθώντας στην καλύτερη προετοιμασία για την υλοποίηση ερευνητικών εργασιών και τη συνεργασία με τα εκκολαπτήρια και τα κέντρα μεταφοράς τεχνολογίας.

Σχεδιάζουμε να εκπαιδεύσουμε πιλοτικά 180 φοιτητές, ερευνητές, καινοτόμους και επιχειρηματίες (60 σε κάθε χώρα), μαζί με την εκπαίδευση 18 ατόμων «εκπαίδευση του εκπαιδευτή» στο πιλοτικό πρόγραμμα. Τα αποτελέσματα του έργου θα κοινοποιηθούν σε όλους τους ενδιαφερόμενους εταίρους και οργανισμούς. Όλο το ψηφιακό εκπαιδευτικό και διδακτικό υλικό θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο κοινό.

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.
Μετάβαση στο περιεχόμενο