ε διήμερη διακρατική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Άρτας στις 25 & 26 Ιουλίου 2017 ξεκινάει επίσημα τις εργασίες του το διακρατικό έργο BalkanMedINNOVA Πρόκειται για ένα από τα 37 συνολικά έργα που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του «INTERREG Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020» από 384 φακέλους υποψηφιότητας.

Συντονιστής Εταίρος του Έργου είναι το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, ενώ συμμετέχουν το Κέντρο Καινοτομίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών (JiC-BAS), το Ίδρυμα Επιχειρηματικότητας Νέων (YES) από την FYROM, η Πρωτοβουλία για την Υποστήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης (RASP) από την Αλβανία, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε.

Από το Έργο BalkanMedINNOVA θα ωφεληθούν, κατά κύριο λόγο, μελλοντικοί επιχειρηματίες,  νέοι πτυχιούχοι και άλλοι που επιθυμούν να γίνουν επιχειρηματίες καθώς και στελέχη  ΜμΕ χάρη σε δράσεις όπως ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά μαθήματαΔΩΡΕΑΝ υπηρεσία εξατοµικευµένης υποστήριξης (καθοδήγησης) για τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες, και κυρίως ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ για την υλοποίηση των πιο αξιόλογων Επιχειρηματικών Ιδεών που θα προκύψουν με την υποστήριξη του Έργου.

Ταυτοχρόνως, το Έργο θα έχει σημαντικά οφέλη για τους αποφοίτους που επιθυμούν να συνεχίσουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις  στον τομέα των σπουδών τους, αλλά και για τους νέους ερευνητές, στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν στο διακρατικό δίκτυο εκπαιδευτών που θα συσταθεί και στη ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ στη Σόφια της Βουλγαρίας που θα υλοποιηθεί το 2018.

Από τον Σεπτέμβριο 2017, το Έργο BalkanMedINNOVA θα ετοιμάσει και θα απευθύνει ανοιχτές προσκλήσεις για συμμετοχή στις δράσεις του 

Μετάβαση στο περιεχόμενο